Monday 6 March 2017

xiaomi mi5 plus launch in india

xiaomi mi5 plus launch in india
Windows Tablet PC - Windows 10, Intel Cherry Trail CPU, 1.66GHz, 2GB RAM, 10.1 Inch FHD Display, 6000mAh, OTG - $114.89

Retail Price: $143.61
You Save: $28.72
xiaomi mi5 plus launch in india
Huawei Mate 9 Android Smartphone - Leica Dual-Camera, 5.9-Inch Display, OTG, Android 7.0, Octa-Core CPU, 4GB RAM (Grey) - $571.51

Retail Price: $634.37
You Save: $62.86































































Save $20 on a Targus Docking Station for Notebook - USB 3.0 for $109.99 after instant rebate with free shipping

Teszteltük a kínai Cubot márka egyik idei modelljét, az X16 S-t. Nem biztos, hogy mindenki ismeri a márkát, illetve hogy hallott erről a modellről, ez tulajdonképpen egy Vernee Thor-nak felel meg a Cubot kínálatából. Elöljáróban annyit a készülékről, hogy csodára nem kell számítani, viszont ezért az árért nem rossz vétel.Vásárlás után elsőként feltárjuk a doboz tartalmát. Mivel nem egy népszerű, világméretű márkáról van szó, ezért maga a gyártó gondoskodott a tartozékokról.



Így a készüléken alapból találunk egy kijelzővédő fóliát, de a dobozban van egy üvegfólia is, illetve egy átlátszó kemény műanyag tok.Az előlapon egy 5″ inches 1280 x 720 pixel felbontású OGS IPS kijelzőt találunk, mely alatt a kapacitív érintőgombokat vélhetjük felfedezni, balról jobbra haladva az opciók, a főgomb és a vissza gomb. A kijelző fölött találjuk a 8 megapixeles előlapi kamerát, mellette a beszédhangszórót, a fény- és közelségérzékelő szenzort, itt tehát semmi extrára nem kell számítani. A hátlap – ahogy korábban is említettem – üvegből készült, nekem annyira nem tetszik a kialakítása, túl nagy az üres (minta, logó, modell, ujjlenyomatszenzor nélküli) felület, de ez egyéni meglátás kérdése. Mindenesetre a hátlapon találjuk a 13 megapixeles fő kamerát, illetve a LED villanót, míg lent a sarokban a fő hangszórót.



Ennek elhelyezése szerintem nem túl szerencsés, mivel ha háttal tettük le készülékünket az asztalra, csörgés során tompul a hang.Az oldalakat nézve alul találjuk a beszédmikrofont, a két antennacsíkot és középen a microUSB-s csatlakozófelületet, a készülék tetején mindössze egy 3.5 mm-es jack csatlakozót láthatunk, ami érdekes, hisz a legtöbb mobilnál itt általában van egy zajszűrő mikrofon is, ami úgy látszik a Cubot X16 S-nél kimaradt. A jobb oldalon találjuk a bekapcsoló gombot, fölötte pedig a SIM-kártyák, illetve a microSD kártya tálcáját. Itt arra kell figyelni, hogy alapjáraton dualSIM-es a készülék, viszont ha bővíteni szeretnénk a tárhelyet, akkor az egyik SIM-et ki kell venni, ugyanis csak 2 kártyának adott a hely. Végezetül a mobil bal oldalán vannak a hangerőszabályzó gombok.



A dizájnt összegezve egy ilyen árkategóriájú mobilnál szerintem nem lehet panaszunk, én mindössze a zajszűrő mikrofont hiányolom belőle. Fizikai dimenzióit tekintve a Cubot X16 S 143.5 x 69.4 x 7 milliméter.



A készüléken Android 6.0 Marshmallow fut, ami előrelépés a tavalyi X16-hoz képes, ahol még Android 5.1 Lollipop volt. Egy teljesen átlagos androidos felületről van szó, ami eltérő lehet a szokásostól, hogy az ikonok nagyobbak és szinte négyzet alakúak, minimális lekerekítéssel, illetve az alkalmazásválasztóban a listában vertikálisan tudunk böngészni, tehát nem jobbra-balra, mint a legtöbb droidos mobilnál. A Cubot X16 S nem éppen flagship kategória, így – ahogy említettem – csodára nem kell számítani, ez nem egy gamer okostelefon, inkább egy mindennapi használatra, közösségi funkciókra, böngészésre használatos mobil, mely nem mellesleg kisebb játékokat gond nélkül futtat.



A készülék agya egy MediaTeK MT6735 chipset, melyben 4 mag dolgozik 1.3 GHz-es órajelen. A grafikus teljesítményért egy Mali-T720 GPU felel, operatív memóriából 3 GB-ot kapunk, míg a belső tárhely 16 GB, mely ízlés szerint bővíthető microSD kártyával egészen 128 GB-ig.Ez a tárkapacitás (br. 16 GB) elég arra, hogy néhány nagyobb játék és több program is elférjen a készüléken, multimédiás tartalmak tárolására ajánlott egy microSD kártya beszerzése. A kijelző egy 5 inches HD felbontású OGS IPS panel, mely 294 ppi képpontsűrűséget produkál.



Magával a megjelenítővel nincs probléma, bár észrevehetően jobb lenne egy FHD panellel, de ez az üzemidő rovására is menne. Ahogy azt lehet látni, pontszámok alapján nem kell egy atomerőműre számítani, viszont a működési sebességgel abszolút nincsen semmi probléma, meglepően jól működik a készülék.



Az előlapra egy 8 megapixeles kamerát szereltek, míg a hátlapra egy LED villanóval megtámogatott 13 megapixeles kamera került. Utóbbi f/2.0 rekeszértékkel operál, tehát sötétben annyira rossz képeket nem csinál, de csak ismételni tudom magam, hogy csodára nem kell számítani. Jóságokat szoftveresen is találunk, van szoftveres képstabilizálás, arcfelismerés illetve zajcsökkentés, HDR funkció.



Egy mondhatni teljesen alapszintű kameráról van szó, 13 megapixeles képeket 4:3-as képarányban tudunk készíteni. Mivel kínai termékről vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy hazai képviselettel és szervizhálózattal nem rendelkező van szó, ezért kérdéses, hogy itthon hogyan talál hálózatot. Itt nem kell aggódni, Cat4-es LTE-t támogat a hazai szolgáltatók frekvenciáin is, tehát a 150 Mbps sebességű itthoni mobilinternetezési sebességről nem kell lemondani.



SIM-kártyából kettőt tud fogadni a készülék, ebből csak az egyik fog 4G hálózaton működni, a másik csak 2G-n operál. 1 micro SIM és 1 nano SIM (vagy microSD) helyezhető a készülékbe, tehát maximum két kártya. Bluetooth 4.0, GPS, A-GPS és OTG is jellemzi természetesen a WiFi adatkapcsolat mellett. FM-rádiót és NFC-t ne keressünk benne, ezek kimaradtak a palettáról. Akkumulátor szempontjából egy 2700 mAh kapacitású lítium telepre kell számítani, mely az 5 inches méretéhez és a mai okostelefonokban található akkumulátorokhoz képest egyáltalán nem rossz, ezzel durván 4-4.5 óra kijelzőidő és kb. 1 nap normál használati idő érhető el, tehát a Cubot ezzel belelőtt a nagy átlagba.Cubot X16 S durván 33.000 Ft-ba kerül. Ehhez hozzá kell számolni ÁFA-t és vámköltséget és így 42.000 Ft-ra jön ki a készülék, ami szerintünk egyáltalán nem sok.Amiért megéri ezt a modellt választani, az a 3 GB RAM memória és relatív gyors működés, amit hiányolok belőle az az ujjlenyomatszenzor, amit például a Vernee Thor-ban megtalálhatunk. ÁTTEKINTÉS Dizájn 8 Szoftver 8 Hardver 7 Kamera 6 Akkumulátor 7 Ár/Érték arány 9 ÖSSZEGZÉS A Cubot X16 S kiváló lehet annak, aki olcsón keres gyors okostelefont és nem érdekli, hogy mi van ráírva. 5 TELJES PONTSZÁM RÓLUNK Az információ mindenkié! Célunk, hogy az egyre gyorsabban fejlődő technológiákkal, mobiletelefonokkal, mindenféle kütyükkel naprakészek legyetek, különböző termékeket ismertethessünk meg veletek szövegesen, illetve videó formájában. Kapcsolat: [email protected] Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom