Saturday 18 March 2017

zuk z games at walmart

zuk z games at walmart
Cube i7 Book Type-C 2 In 1 Stylus Tablet - Blue - $374.99

from: GeekBuying
zuk z games at walmart
Huawei Mate 9 Android Smartphone - Leica Dual-Camera, 5.9-Inch Display, OTG, Android 7.0, Octa-Core CPU, 4GB RAM (Grey) - $571.51

Retail Price: $634.37
You Save: $62.86
zuk z games at walmart
VKWorld F1 Android 5.1 Smartphone a€“ 4.5 Inch Screen, MTK6580 Quad Core CPU, Dual SIM, Bluetooth 4.0, Smart Wake (White) - $52.98

Retail Price: $66.22
You Save: $13.24
from: Chinavasion Wholesale Electronics & Gadgets
zuk z games at walmart
MFOX A7 Pro Rugged Smartphone - 5.5 Inch 1920x1080 Screen, MTK6595 Octa Core CPU, IP68, 4G, Android 4.4, 3GB+32GB (Yellow) - $689.70

Retail Price: $765.57
You Save: $75.87































































Android 4.1 Cell Phones: Up to 54% OFF

Lassan mi is túl fogunk lépni azon, hogy egy telefonokat gyártó céget Elephone-nak hívnak, de azért még mindig rengeteg emberrel találkozom, akikből robbanásszerűen bukik elő a röhögés, ha meghallják, hogy az első blikkre kifejezetten korrekt tesztkészüléket ki állítja elő. Ha azonban ezt félretesszük és a korábbi agyaras tapasztalatainkat vesszük elő, akkor kirajzolódik egy olyan gyártó képe, amelyik a totális ismeretlenségből indulva próbál egyre jobb és jobb készülékekkel valamilyen nevet szerezni és annyiból az Elephone hatékony névválasztás, hogy aki egyszer hallotta, az sosem felejti el. Miközben velem — szégyenszemre — megesett a minap, hogy az Umi és az uleFone nevű gyártókat összekevertem véletlenül.Szóval ez itt már talán az ötödik Elephone a szerkesztőségben, ahogy haladtunk előre az időben, úgy váltak ezek a termékek az “éppen használható, de ki tudja, hogy meddig” kategóriából a “nahát, ez egész korrekt ennyiért” halmaz szereplőivé, a Vowney pedig már a felső kategória alját piszkálja az ormányával, legalábbis papíron. Nyolcmagos chipset, QHD kijelző, 21 megapixeles kamera, ujjlenyomat-olvasó, NFC, 4G, 4000 mAh-s akkumulátor, 4 GB RAM, ezek a paraméterek csábítóak. Olvasónk is valószínűleg így volt vele, amikor megrendelte a terméket uszkve 300 dollárért, amire rá kell még számítsuk az áfát, amit az országba érkezés során ránk terhel a hatóság.



Tehát olyan 100 ezer forint körüli összeggel kell készüljünk, ha mindenképp egy Vowney a vágyunk.Van egyébként egy Vowney Lite nevű variáns is olcsóbban, az némiképp gyengébb hardvert takar és Full HD felbontású kijelzőt, de a csorda vezére kétségkívül a hozzánk is eljutó modell.



Kulturált, fekete színű dobozban üldögél a termék, kis fakkokban helyezkednek el a tartozékok, amelyek listája viszonylag kurta. Van egy 2 Ampert leadó töltőfejünk, egy microUSB kábelünk, valamint egy pót kijelzővédő fólia, mivel egy magán a telefonon is van gyárilag.



Headset nincs, ez egyre kevésbé divat, oldja meg mindenki magának és egyébként ez nem okvetlenül elítélendő magatartás, mivel kevés kivételtől eltekintve az okostelefonokhoz mellékelt hangkeltők minősége általában nem túl meggyőző. Férfias jelenség a Vowney, kifejezetten jellegzetesre sikeredett a formaterv (és most már hosszú ideje nem kellett azzal foglalkoznunk még a B-márkák modelljeinél sem, hogy miről másoltak), az összeszerelés minősége is jobbnak tűnik, mint mondjuk amit a P9000-nél láttunk.



Nem hibátlan, ahol az oldalsó fém betét találkozik az egyébként érdes hatású plasztikkal ott nem egységes az illesztések mérete, de ez akár kukacoskodásnak is felfogható kötekedés. Az említett műanyag hátlap rákanyarodik a készülék éleire, nem gyűjti az ujjlenyomatokat, a koszt, ráadásul nem is csúszik.Az előlap tetemes részét a kijelző uralja.



A felbontásra tényleg nem lehet panasz, a fényerő viszont maximumon nem elég izmos, minimumon pedig túl erős, oldalról nézve már nem túl kontrasztos a kép, illetve direkt napfényben erősen tükröződik is, ilyenkor kis kezünkkel érdemes árnyékolnunk. Plusz a kalibráció is erősen elhajlik a kék felé. Felül fényérzékelő és másodlagos kamera található a beszédhangszórótól balra, alul pedig egyetlen, elsőre talán gombnak látszó jelenség vonja magára a figyelmet, leginkább azért, mert villog. Ez a kis, lekerekített sarkú téglalap ugyanis az értesítő led, elég látványos, ám hiába tapicskoljuk, nem helyettesíti a home gombot, amely a többi androidos funkcióbillentyűvel egyetemben a kijelző alsó sorából vesz el helyet.



Kijelző-teszt Mérés Elephone Vowney LeTV Le 1s Meizu MX5 Xiaomi Redmi Note 3 Fehér fényerő (max.) 478 nit 549 nit 366 nit 473 nit Fehér fényerő (min.) 36,2 nit 1,85 nit 1,3 nit 2,6 nit Fekete fényerő 0,56 nit 0,21 nit 0 nit 0,32 nit Kontrasztarány 854:1 2498:1 végtelen 1390:1 Színhőmérséklet 8702 K 7367 / 6626 K 7493 K 7197 K + kézi A készülékház bal felén két, tűvel nyitható ajtócska ücsörög. Érdemes a dobozban található célszerszámot választani, mert a lukak nagyon picik, más készülékekhez adott eszközök ide rendre nem férnek be. Ha sikerül ezeket kinyitni, akkor az egyikbe microSIM, a másikba nanoSIM vagy microSD tehető, tehát ha két kártyánk van, akkor a memóriabővítésről le kell mondjunk. A jobb oldalon a szokásos gombokat találjuk, a kijelző izgatása és a hangerő állítása a feladatuk.



Az érdes hátlap nem lehántható, a telefont nem tudjuk házilag szétszedni. A hátsó fertály felső része elég markáns, két, krómkeretes kör került egymás alá, a felső a kamerát rejti, az alsó pedig az ujjlenyomat-olvasót. Egy kéttónusú vaku is helyet kapott itt. A hátlap alsó felét igen méretes Elephone logó uralja, amely egyébként akár egy stilizált elefántfej is lehetne szemből.



Az összeszerelés példaértékűnek látszik, a fogás markáns, de kényelmes és nem csúszós, a Vowney kívülről tényleg meggyőző. Felülre tettek a rend kedvéért egy 3,5 mm-es jack csatlakozót, alul a microUSB lukacskája ásít, melyet hangszórórácsok fognak közre.



A látszat ellenére csak a jobb oldaliból jön bármilyen hang, a másik tehát csak dísz. Illetve mögötte bujkál a mikrofon. Egy ilyen felbontású kijelzőhöz morcos hardvert illik hozzácsapni, úgyhogy kapott az ormányos egy MediaTek Helio X10-es chipsetet, amely nyolcmagos, órajele pedig 2,2 GHz. Ehhez most is a PowerVR G6200-as grafikus gyorsító tartozik, ez a párosítás pedig elég teljesítményt nyújt ahhoz, hogy a Vowney ne szenvedjen az erőforrások hiánytól.



Szépen pörög-forog a menü, gyorsan megnyílnak az alkalmazások, ebben pedig nagy segítség, hogy a RAM mérete 4 GB. Az sok. Pláne úgy sok, ha tudjuk, hogy a telefonon egy gyakorlatilag módosítatlan, 5.1-es Android dolgozik. Teljesítmény-teszt Benchmark Elephone Vowney Meizu m2 note Elephone P9000 Xiaomi Redmi Note 2 Rendszerchip MediaTek Helio X10 MT6795 MediaTek MT6753 MediaTek Helio P10 MT6755 MediaTek Helio X10 MT6795 AnTuTu Benchmark 5.x 49073 pont 31310 pont 43738 pont 49170 pont Vellamo Browser 2919 pont 1903 pont 3653 pont 2460 pont Vellamo Metal 1427 pont 832 pont 1343 pont 1355 pont Geekbench 3 (single) 851 pont 562 pont 839 pont 911 pont Geekbench 3 (multi) 2458 pont 2662 pont 3070 pont 4594 pont GFXBench Manhattan onscreen 6,3 fps 4,2 fps 7,1 fps 7,9 fps GFXBench Manhattan offscreen 10 fps 4,2 fps 7,1 fps 8,5 fps GFXBench T-Rex onscreen 15 fps 12 fps 17 fps 23 fps GFXBench T-Rex offscreen 21 fps 12 fps 17 fps 23 fps A fenti pontszámok is arról árulkodnak, hogy ha a termék nem is tudja megszorongatni a nevesebb nagyágyúkat, de bőven eléggé erős ahhoz, hogy ne legyen a működés akadozó. Az Epic Citadel majdnem röccenés nélkül futott, a Dead Trigger 2 is csak összetettebb animációknál dadogott kissé, viszont a telefon hátulja a kamera körül bizony elkezd melegedni, ez egyébként a felhasználói visszajelzések szerint egy idő után odáig fajul, hogy a processzor teljesítményét is visszaveszi a rendszer, ami a QHD kijelző mellett nem annyira jó poén, mert szaggatni kezd a menü. Mulatságos, hogy egyébként pont az ujjlenyomat-olvasó lesz a leginkább langyos, oda az ember amúgy is sokat teszi oda az ujját, mert a Vowney szenzora egyrészt tökéletes helyen van, másrészt roppant gyors és pontos.



Több ujjat is meg lehet neki mutatni, nem csak feloldani lehet így a kijelzőt, hanem a kamerát is elindíthatjuk a segítségével, ezt külön kell engedélyezni a beállítások között. Ha rossz ujjal nyúlunk oda (mondjuk nem a sajátunkkal - oké, nyilván nem mi, hanem valaki más), akkor háromszor lehet próbálkozni, ekkor feltámad a kijelző, de nem old fel, majd újabb három rossz kísérlet után már kódot kér a rendszer. A beállításokban úgy lehet a legkönnyebben megtalálni a hozzáadott extrákat, hogy azok mögé a menüpontok mögé érdemes bekukkantani, amelyek nem magyarul szerepelnek — a hazai nyelvi csomag ugyanis csak az Android gyári szövegeit fordítja le. Magyarul kommunikál szerencsére viszont a MediaTek MiraVision nevű okossága, amellyel kalibrálhatjuk a gyárilag kissé kékre vett színhőmérsékletet, van egy ClearMotion nevű opció, amely a videók folyamatosságát hivatott javítani, illetve a BreathLight lehet még izgi, amely a kijelző alatti gomb villogását kalibrálja.



Jó, ők lélegzésnek nevezik, mert dimmelve gyulladt ki és alszik el, hogy menőbb legyen. Az Elephone kábé semmit nem tett hozzá a gyári alkalmazáskínálathoz, sőt, vannak olyan Google-szolgáltatások, amelyeket nekünk kell felrakni (Play Services), összesen három extra említhető meg. Egy korrekt fájlkezelő, egy online frissítési app (amelynek a magyar fordítása korlátozottan mulatságosra sikeredett), illetve egy Service feliratú ikon rögtön a főoldalon, amivel megírhatjuk a gyártónak, hogy mi a véleményünk a termékről és meg vagyunk-e elégedve a bolttal, ahonnan rendeltük.



Ezek után mondjuk el is tűnhetne a fenébe, de nem, ott virít addig, amíg kézzel el nem takarítjuk. Nincs ilyen szerencsénk az NFC ikonjával, amely kiirthatatlanul ott tesped az állapotsávban, pedig ha az ember bekapcsolja, akkor feleslegesen figyel ott a továbbiakban.



Viszont fel van készítve az érintéses fizetésre is, össze lehet vele kapcsolni a Google Valletünket. Kicsit necces, hogy a felhasználók szerint már fél éve nem volt rá frissítés és állítólag a 6.0-s Androidot nem is kapja meg a termék, persze mindenféle ROM-gasztrobloggerek főznek hozzá ezt-azt, de sok a panasz a júzerek oldaláról, hogy az Elephone support elég hervatag és nem válaszolgatnak a kérdésekre. Nyilván ha nincs baj, akkor ez akár mindegy is lehetne, de a melegedés és a friss szoftver kétséges érkezése sokak szerint abszolút kimeríti a “baj” kategóriáját.21 megapixeles kamerát szereltek a Vowney hátsójára, borítékolni lehetett, hogy a szenzor a Sony-tól jön, konkrétan egy IMX230-as van az Elephone-ban. Nagy meglepetés nem lesz a menüben, hiszen ehhez sem piszkáltak hozzá Sencsenben, a klasszikus, androidos felület fogadja a fotózni vágyó júzert.



Ez azzal jár, hogy bizonyos határokon belül állítható az ISO, a fehéregyensúly, a kontraszt, a telítettség, akad HDR, van mozgáskövető fókusz, panoráma mód, önkioldó és sorozatfelvétel is. Az autofókusz általában rendben üzemel, de nem vihargyors (noha ezt 0,3 másodpercre ígéri a gyártó), a képek viszont hamar elkészülnek. A lent elterülő alkotásokat vizsgálva igazából nem fogunk hasraesni a minőségtől, de ez azért messze a legjobb kamera, amit Elephone készülékben eddig láttunk. A világosabb részek hajlamosak beégni és az algoritmus erősen túlélesíti az apró részleteket, de összességében nappali körülmények között megfelelőnek mondható a végeredmény.



A HDR segít a szűkös dinamikatartomány orvoslásában, de stabil kéz kell hozzá. Ahogy romlanak a fényviszonyok, úgy jönnek elő a hibák, főleg a fókuszálás lesz bizonytalan és drasztikus mértékben megnő a képzaj is. Videózásnál nincsenek komoly hibák, az optikai stabilizátor viszont eléggé hiányzik, egy ilyen tömegű telefont nehéz kézremegés nélkül fixen tartani.



Bár azt hirdetik a telefonról, hogy menni fog neki a 4K is, ez nem stimmel, maximum Full HD-ban tudtunk rögzíteni, ilyen eredménnyel. Az alulra tett hangszóró átlagosan erőteljes, nem is szól rosszul, a célnak megfelel, ha nem is szakítja le az ember fejét.



Headset ugyebár nincs, de egy átlagos fülest probléma nélkül meghajt. A zenelejátszó a Zene, nincs saját fejlesztésű app, tehát a platformspecifikus szoftverrel kell beérjük, amelyben van equlaizer is. Ez nem a Play Zene, hanem még a régebbi, nem túl szemkápráztató felület, de működik, van benne ismétlés, megmutatja az albumborítókat, ha pedig nem tetszik, akkor bőven van alternatíva a Play Áruházban. Eddig tehát nincs baj, akad FM-rádió is, amely az RDS-infókat is megjeleníti, de működtetéséhez okvetlenül szükséges egy headset.



A probléma a Bluetooth. Mármint természetesen nem az a probléma, hogy ez a szabvány létezik, inkább az a probléma, hogy a Vowney csak papíron ismeri, no meg benne is van a menüben.



Ám sem egy külső hangszóróhoz, sem pedig másik telefonhoz nem bírtuk csatlakoztatni a készüléket, a hangfalat meg sem látta (más eszköz simán), egyéb telefonokat ugyan észlelt, de a kapcsolat egyszer sem jött össze. A Bluetooth problémája tehát adott, most már kíváncsi voltam, hogy az NFC működik-e, de azzal nincs gond, csak nem lehet eltüntetni az ikont az értesítési sávból. A WiFi jól működik, ugyanolyan vételi képességekkel bír, mint egy Huawei P9. A két SIM dual standby módon működik, vagyis ha az egyiken csacsogunk, akkor a másik lezuhan a hálózatról.



Viszont egyszerűen nem bírtam megadni a kártyához tartozó PIN-t. Érzékelte a SIM-et a készülék és fel is dobta az ablakot, hogy adjam meg a 4-8 (!) számjegyű kódot, ahogy ütöttem a felületen, el is tűntek a számok, aztán nem volt OK gomb és magától sem fogta fel, hogy megvan a négy számjegy. Ott ültem felette, hogy ez most mi a bánat, teljesen tanácstalan voltam és némileg meglepett, amikor észrevettem, hogy ha gyorsan ütögetem be a számokat, akkor nem tűnnek el olyan hamar, úgyhogy emberek: az a lényeg, hogy sebesen kell gépelni és akkor felfogja a dolgokat.A böngésző AOSP-származék, teszi a dolgát, működik benne az oldalszélességre való tördelés is, a görgetési sebesség gyors, folyamatos.



A GPS gyorsan talál pozíciót, működését GLONASS támogatás is segíti. A két SIM közül a microSIM (ezt jelzi elsődlegesnek a telefon) fel tud menni 4G-re, igen a B20-as sávra is, a másik maximum 3G kapcsolatra képes. Ezt mondjuk sehol nem kötik az ember orrára, de elég hamar kiderül.



A hátlap alá papíron 4000 mAh-s telep került, ami elég jól hangzik. Ugyanekkora van például a Huawei Mate 8-ban, csak amíg az tényleg röhögve megy két napig töltés mellett, addig a Vowney ennek kábé a felét hozza, bár a nagyobb felbontású kijelző miatt ez valamelyest érthető.



WiFi hálózaton 6 órán keresztül tudtunk egy teljes töltéssel videót nézni, ez sem kiemelkedő érték, úgyhogy önmagában ez a 4000 mAh nem jelent semmit, csak egy jó átlagot tud hozni. Gyorstöltésről nincs információ, a 2 Ampert leadó töltőfejjel sem eszik kapkodva, mondhatni nem habzsol, több mint három óra kellett neki, mire elérte szinte nulláról a teljes töltést. Értékelés: Elephone Vowney Külső Ergonómia 8 pont Anyaghasználat 9 pont Összeszerelés minősége 8 pont Kijelző mérete, minősége 8 pont Belső Kezelhetőség 7 pont Sebesség 8 pont Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 8 pont Felhasználói felület élménye 6 pont Alapfunkciók Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont PIM funkciók 10 pont Adatkommunikációs képességek 7 pont Multimédia Vizuális 7 pont Audio 7 pont Egyebek Üzemidő 7 pont Ár/érték aránya 7 pont Hogyan értékelünk?



Összegzés. Jól indult az ismerkedés a tesztkészülékkel, masszív, jól összerakott telefon benyomását keltette, aztán menet közben bukkantak fel a problémák.



A kijelző felbontása kiváló, más szempontból viszont nincs az élmezőnyben, gyenge a kontraszt, tükröződik és a minimális fényerő is kisüti az ember szemét sötétben. A hardver elegendő a módosítatlan Android meghajtásához, a játékok is rendben futnak, de irgalmatlanul melegszik a holmi, ami rövid időn belül teljesítménycsökkenéshez vezet.



Az ujjlenyomat-olvasó korrekt, ha nem is ér fel mondjuk a Huawei megoldásához, a kamera is a gyártótól megszokottnál jobb, de a nem működő Bluetooth elég nagy hiba, a papíron izmos telep teljesítménye szintén nem meggyőző és a gyári terméktámogatással kapcsolatos panaszok is aggasztóak. Megint az a helyzet, hogy itt van egy papíron igen korrekt masina, nem is irreális az ára, hiszen meg lehet úszni 100 ezer forint körüli összegből, de ha valami nem klappol (márpedig akad ilyen), akkor senki meg nem mondja, hogy mikor lesz a hiba javítva, ha egyáltalán. És pont ez szokott lenni egyébként a kínai B-brand telefonok egyik rákfenéje, gondolom ki lehet fogni olyan Vowney-t, ami jobb, de erre nincs semmi garancia.



Sok elégedett felhasználónál van kínai, jó áron megcsípett okostelefon, akik érthetően örülnek neki, hogy olyan tudást kapnak a pénzükért, amit ismertebb gyártók sokszor kétszer ilyen drágán adnak, de még mindig ott van a rizikó, hogy ha ez mégsem így alakul, akkor az ember szájíze némiképp kesernyéssé válik, mert érdemben nem tud mit kezdeni a helyzettel. Ha a Vowney jól működne és azt lehetne érezni, hogy foglalkozik a gyártó az eszközzel, akkor akár plecsnit is kaphatott volna ezen az áron, ám a felsorolt anomáliák miatt ez megint nem jött össze.



Elephone Vowney Általános Technológia GSM/UMTS/LTE Méret 153 x 76,8 x 8,9 milliméter Tömeg 169 gramm Színvariációk arany, ezüst, szürke, fekete SIM-foglalat 1 microSIM + 1 nanoSIM Kijelző Kijelző átlója 5,5 hüvelyk Kijelző felbontása 1440 x 2560 pixel (534 ppi) Kijelző típusa Kapacitív IPS-LCD Színárnyalatok száma 16 millió Hardver SoC típusa MediaTek Helio X10 (MT6795) Processzor típusa 2 gigahertzes, nyolcmagos Cortex-A53 Processzor csíkszélessége 28 nm Processzor utasításkészlete ARMv8 Grafikus chip PowerVR G6200 RAM mérete 4 GB Memória Telefonkönyv kapacitása korlátlan SMS memória korlátlan Belső tárhely 32 GB Memória bővíthetősége microSD (nanoSIM helyett) Adatátvitel Frekvenciasávok GSM 850/900/1800/1900 MHz UMTS 900/2100 MHz LTE 800/1800/2100/2600 MHz GPRS / EDGE van / van UMTS / HSDPA / HSUPA / LTE van / 42 Mbps / 5,76 Mbps / 150 Mbps LTE Cat.4 IrDA / Bluetooth van / 4.0 (A2DP, LE) WiFi 11a/b/g/n/ac, dual band, hotspot, Direct USB microUSB 2.0 Push-to-talk / RSS nincs / nincs GPS van GLONASS van NFC van Alapfunkciók Profilok néma/rezgés Vibra funkció van Kihangosítás van Hangtárcsázás / hangvezérlés nincs / nincs Hangrögzítés van Ébresztés van Prediktív szövegbevitel van Szoftverek Platform Android 5.1 (Lollipop) WAP / HTML böngésző nincs / van E-mail kliens van Java van Játékok telepíthető Valutakonverter telepíthető Extra szoftverek - Multimédia Fő kamera 21 megapixel LED villanó Másodlagos kamera 8 megapixel Videófelvétel 1080p@30fps Zenelejátszó szoftver van Hangszínszabályzó van FM-rádió van Üzemidő Alap akkumulátor 4000 mAh-s lítium-polimer Készenléti idő ? óra Beszélgetési idő ? óra Zenelejátszási idő ? óra Egyebek 3,5 mm-es audio kimenet, ujjlenyomat-olvasó Ahogyan bármely honlap, úgy a Prohardver lapcsalád oldalai is sütiket használnak a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!



Elfogadom További információk Az EU-s jogszabályok értelmében fel kell hívnunk a figyelmét, hogy oldalaink sütiket (cookie) használnak. Ezek miniatűr, ártalmatlan fájlok, melyeket az ön gépére helyezünk el, hogy a szolgáltatásaink használatát egyszerűbbé tegyük az ön számára.



A sütiket természetesen letilthatja a böngészőjében, azonban ha az Elfogadom feliratú gombra kattint, akkor elfogadja azok használatát.